Ready, Set, Play!

Presented by The G. Raymond Chang School of Continuing Education at Ryerson University, ChangSchoolTalks is an annual professional development and networking event that connects participants with leading experts in technology-enhanced learning and training.

ChangSchoolTalks 2018 will bring together international experts, academics, corporate and healthcare professionals, game developers, and government and industry leaders to learn about effective learner and employee engagement strategies through serious games.

Keynote speakers will share their insights on design, development and implementation of game-based learning in each of the following tracks:

Higher Ed

Serious games are becoming an especially promising component of learning and teaching. Learn how to incorporate game-based learning strategies into your course design to help students develop critical thinking and collaborative problem-solving skills through interactivity and critical reflection.

This track will benefit:

  • faculty members
  • researchers
  • instructional designers
  • educational developers
  • game designers

Healthcare

Understand and apply serious game techniques to training and development programs to prepare learners for clinical and other healthcare-related environments.

This track will benefit:

  • healthcare professionals
  • researchers
  • strategic business developers
  • game developers
  • investors

Corporate

Identify game-based learning approaches that help engage and motivate employees. In this interactive session, you will draft tangible strategies to integrate serious games into your organization's training and development plan.

This track will benefit:

  • human resources professionals
  • project managers
  • game developers
  • training and development practitioners

Concurrent morning sessions will be followed by an afternoon panel debate.

Panel Debate Topic:
While some educators assert that serious games are an invaluable teaching tool, little is known about their overall impact on learning. Can serious learning happen through play?

Keynote Speakers

Schedule

8:30 a.m.

Registration

45 minutes

9:15 a.m.

Welcome Message

15 minutes

9:30 a.m.

Session #1

Sylvester Arnab

45 minutes

Session #1

Atsusi Hirumi

45 minutes

Session #1

An Coppens

45 minutes

10:15 a.m.

Session #2

Deborah Fels

45 minutes

Session #2

Beth Rogozinski

45 minutes

Session #2

Pete Jenkins

45 minutes

11:00 a.m.

Break

15 minutes

11:15 a.m.

Session #3

Eric Klopfer

45 minutes

Session #3

TBA

45 minutes

Session #3

TBA

45 minutes

12:00 p.m.

Lunch

60 minutes

1:00 p.m.

Can serious learning happen through play?

45-60 minutes

2:00 p.m.

Networking – Dessert & Coffee

60 minutes

Location & Contacts

Sheraton Centre Toronto Hotel
123 Queen Street West
Toronto, Ontario Canada
Directions | Parking

Please email any questions about ChangSchoolTalks to changschooltalks@ryerson.ca

Sheraton Centre Toronto Hotel